Nieuws

Meedoen met 'Slaap en Spanning' onderzoek!

Help de rol van spanning bij slaap te begrijpen door simpelweg wat vragenlijsten in te vullen. Als dank loot u elke week mee voor bol.com bonnen zolang de studie loopt.

Wie:            Iedereen: slechte slapers maar ook goede slapers
Wat:            4 vragenlijsten en algemene gegevens
Tijd:            4 keer zo’n 10-20 minuten, op momenten die u het best uitkomen
Hoe:             Registreer of log in om de vragenlijsten te bekijken.

Waarom
Het is een raadsel waarom mensen zo verschillen in wat een slechte nacht met de dag erna doet. Sommigen vallen dan makkelijker in slaap. Maar anderen voelen zich juist zo gespannen dat de slaap weer niet makkelijk komt.

Die spanning kan voor ieder anders zijn. De een kan moeilijk ontspannen, een ander raakt snel geïrriteerd, weer anderen voelen zich gejaagd of onrustig. Ons nieuwe onderzoek Slaap en Spanning probeert te begrijpen hoe mensen verschillen in het ervaren van spanning. Onderzoek is hard nodig, want aanhoudende spanning leidt tot veel psychisch leed.

Met beter inzicht hopen we spanning uiteindelijk beter te kunnen verhelpen en leed te voorkomen. Dat kan alleen met hulp van velen. Niet alleen slechte slapers. Juist ook goede slapers, want zij hebben zonder het te weten het geheim waar we de slechte slapers in de toekomst mee kunnen helpen.

Waardering
Als klein teken van waardering verloten we de komende tijd elke week 5 bol.com waardebonnen van €25 onder ieder die de algemene gegevens en de vier vragenlijsten over spanning (Spanning en Ervaringen, Spanning Algemeen, Spanning en Onrust, Spanning en Zorgen) heeft voltooid. U loot dan elke week mee zolang de studie loopt.